Black Friday 2019

Black Friday 2019 beloofd weer een flink spektakel te worden.  Enkele jaren geleden werd Black Friday alleen in de Verenigde Staten georganiseerd, maar vandaag de dag doen ook vrijwel alle Nederlandse (web)winkels met deze speciale shopping dag mee.

In 2018 was Black Friday al erg groot in ons land, maar Black Friday 2019 moet nog groter worden. Wil jij ook in 2019 profiteren van de beste Black Friday aanbiedingen? Zet Black Friday 2019, op vrijdag 29 november 2019, dan alvast in je agenda.

Wat te verwachten van Black Friday 2019?

Enkele jaren geleden wisten we wel wat Black Friday was, maar werd deze shopping dag niet in Nederland georganiseerd. We kenden Black Friday eigenlijk alleen van de hysterische filmpjes uit de Verenigde Staten, met mensen die over elkaar heen vallen om van de beste aanbiedingen te profiteren.

Sinds enkele jaren wordt Black Friday ook in Nederland georganiseerd. Een paar jaar geleden stelde dit nog niet zo veel voor, maar tegenwoordig is dit wel anders.

In 2018 deed bijna iedere Nederlandse (web)winkel mee met Black Friday. In 2019 moet het event nog groter worden. Naar verwachting doen er dan nóg meer (web)winkels mee met Black Friday en hebben deze (web)winkels nóg betere aanbiedingen. Je kunt dan ook veel verwachten van Black Friday 2019.

Black Friday vs. Cyber Monday

Black Friday valt op de vrijdag na Thanksgiving Day. Aan Black Friday doen zowel fysieke winkels als webwinkels mee. Cyber Monday valt op de maandag na Black Friday. Aan Cyber Monday doen voornamelijk webwinkels mee. Dit event richt zich namelijk op online shopping.

Steeds meer fysieke winkels hebben ook een webwinkel. Daarom doen ook veel fysieke winkels en winkelketen met Cyber Monday mee. Zij geven echter geen korting in de winkels, maar doen dit online. Houd hier rekening mee als je na Black Friday ook van Cyber Monday wil profiteren. Op Cyber Monday winkel je niet in een fysieke winkel, maar profiteer je online van de beste aanbiedingen.

De voordelen van Black Friday 2019

Winkel je op Black Friday, dan profiteer je van diverse voordelen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van Black Friday 2019 graag voor je op een rijtje.

Je winkelt met flinke korting

Op Black Friday geven de meeste (web)winkels 10 tot 40 procent korting op vele verschillende producten. Door op Black Friday te winkelen, bespaar je dan ook veel geld. Wil je bijvoorbeeld een televisie van 600 euro kopen en is deze op Black Friday 30 procent goedkoper? Dan bespaar je maar liefst 180 euro. En dit zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen: je hoeft je nieuwe televisie alleen op de juiste dag te kopen.

Het aanbod is erg groot

Steeds meer Nederlandse (web)winkels doen mee met Black Friday. Daarom is het aanbod van aantrekkelijke Black Friday aanbiedingen erg groot. Wat je ook wil kopen: de kans is groot dat je dit product met korting aan kunt schaffen op Black Friday. En omdat zo veel (web)winkels met Black Friday meedoen, kun je het aanbod van diverse partijen met elkaar vergelijken. Zo vind je de allerbeste Black Friday aanbiedingen.

Je kunt goedkoop Sinterklaas- en Kerstinkopen doen

Veel mensen gebruiken Black Friday om goedkoop cadeaus in te slaan voor Sinterklaas en Kerst. Vier jij Sinterklaas en/of Kerst ook met mooie cadeaus? Dan raden wij je aan om deze presentjes op Black Friday in te slaan, want op deze manier bespaar je honderden euro’s op je Sinterklaas- of Kerstinkopen. Je kunt je dierbaren geweldige cadeaus geven, maar dan wel voor een veel lagere prijs. 

Populaire winkels tijdens Black Friday

Aan Black Friday doen zowel fysieke winkels als webwinkels mee. Enkele populaire fysieke winkels die met Black Friday meedoen, zijn De Bijenkorf, Mediamarkt, H&M en Hudson’s Bay. Goed om te weten: deze winkels doen ook online mee met Black Friday. Dit betekent dat je in de winkel met flinke korting kunt shoppen, maar online bij dezelfde aanbieders ook.

Enkele populaire webwinkels die met Black Friday meedoen, zijn Coolblue, Apple, Amazon en Bol.com.

Black Friday en de aankomende datums

Wil je de beste aanbiedingen scoren op Black Friday? Zet de aankomend Black Friday edities dan alvast in je agenda.

  • Black Friday 2019: vrijdag 29 november 2019.
  • Black Friday 2020: vrijdag 27 november 2020.
  • Black Friday 2021: vrijdag 26 november 2021.
  • Black Friday 2022: vrijdag 25 november 2022.
  • Black Friday 2023: vrijdag 24 november 2023.