Cyber Monday

Sinds enkele jaren is Black Friday erg populair in Nederland. Cyber Monday is iets minder bekend, maar ook hier komt langzaamaan verandering in. Ieder jaar doen er meer en meer webwinkels mee met Cyber Monday, net zoals bij Black Friday het geval is. Maar wat houdt Cyber Monday precies in? Dat lees je op deze pagina.

Wat is Cyber Monday?

Black Friday valt op de dag na Thanksgiving Day. Op Black Friday geven (web)winkels flinke korting op diverse producten, om consumenten te stimuleren lekker veel te winkelen. Op Black Friday kun je je Sinterklaas- en Kerstinkopen met flinke korting doen, maar op Cyber Monday heb je deze mogelijkheid nogmaals. Cyber Monday valt op de maandag na Black Friday en maakt het bovendien mogelijk om de beste deals te scoren.

Cyber Monday richt zich op webwinkels. Op deze dag krijg je flinke korting bij tientallen Nederlandse webwinkels, zoals Bol.com, Coolblue en vele andere online shops. Fysieke winkels doen niet mee met Cyber Monday. Deze speciale shopping dag richt zich specifiek op de online markt.

Cyber Monday vs. Black Friday: de belangrijkste verschillen

Het belangrijkste verschil tussen Cyber Monday en Black Friday, is dat Cyber Monday zich op de online markt richt. Aan Black Friday doen zowel fysieke winkels als webwinkels mee, aan Cyber Monday doen alleen webwinkels mee.

Bovendien valt Cyber Monday op een andere dag dan Black Friday. Black Friday valt altijd op de dag na Thanksgiving, Cyber Monday valt op de maandag hierna. Tussen Black Friday en Cyber Monday zit altijd een weekend.

Wanneer is Cyber Monday 2019?

Black Friday 2019 valt op vrijdag 29 november. Cyber Monday valt op de maandag hierna. Dit is maandag 2 december. Zet deze dag alvast in je agenda, want op Cyber Monday scoor je de beste deals!

Cyber Monday de komende jaren

De komende jaren valt Cyber Monday op de volgende data:

 • Cyber Monday 2020: 30 november 2020.
 • Cyber Monday 2021: 29 november 2021.
 • Cyber Monday 2022: 28 november 2022.
 • Cyber Monday 2023: 27 november 2023.
 • Cyber Monday 2024: 2 december 2024.
 • Cyber Monday 2025: 1 december 2025.
 • Cyber Monday 2026: 30 november 2026.
 • Cyber Monday 2027: 29 november 2027.
 • Cyber Monday 2028: 27 november 2028.

Cyber Monday in Nederland

Enkele jaren geleden hadden we in Nederland nog nooit van Cyber Monday gehoord. De laatste jaren is dit wel anders. Cyber Monday is nog altijd niet zo groot als Black Friday, maar hier komt langzaam verandering in. Ieder jaar doen er meer en meer webwinkels mee met Cyber Monday Nederland.

De verwachting is dat deze speciale shopping dag de komende jaren nog groter zal worden in ons land, met nog meer deelnemende webwinkels en nog meer online shoppers die van de beste aanbiedingen profiteren.

De voordelen van Cyber Monday

Het grootste voordeel van Cyber Monday is dat je op deze dag van flinke kortingen profiteert. Door op Cyber Monday te winkelen, bespaar je tientallen tot zelfs honderden euro’s. Een voordeel van Cyber Monday ten opzichte van Black Friday, is dat je bij Cyber Monday online kunt shoppen. Je hoeft de deur dus niet uit en kunt toch van de beste aanbiedingen profiteren.

Welke webwinkels doen mee met Cyber Monday?

Steeds meer webwinkels doen mee met Cyber Monday. Denk hierbij aan grote webwinkels als Bol.com en Coolblue, maar ook aan kleinere online shops. Bovendien doen veel grote merken mee met Cyber Monday.

Het gaat om winkels die niet alleen fysieke vestigingen hebben, maar ook een online shop runnen. Denk hierbij aan H&M en Mediamarkt. Bij deze winkels shop je op Cyber Monday niet met korting in de fysieke winkels, maar wel online.

7 Tips om de beste deals te scoren op Cyber Monday

Wil jij de beste aanbiedingen scoren op Cyber Monday? Lees dan onderstaande tips en je weet zeker dat je goed kunt profiteren op deze speciale shopping dag.

Tip 1: wacht niet te lang

De beste Cyber Monday aanbiedingen zijn snel uitverkocht. Wil jij van een specifieke aanbieding profiteren? Wacht hier dan niet te lang mee, want op = op!

Tip 2: shop zo veel mogelijk bij dezelfde webwinkel

Wil je een stofzuiger, een televisie en een speaker kopen? Dan kun je dit het beste bij één webwinkel doen. Shop je jouw items bij diverse webwinkels, dan raak je sneller het overzicht kwijt. Bovendien kun je bij sommige webwinkels van staffelkorting profiteren als je meerdere aankopen doet. Verdeel je jouw aankopen, dan krijg je deze extra korting niet.

Tip 3: maak een lijstje

Het is aantrekkelijk om meer te kopen dan je eigenlijk wil kopen, simpelweg omdat er zo veel korting wordt gegeven op Cyber Monday. Wil je voorkomen dat je te veel shopt? Maak dan een lijstje met de dingen die je wil kopen en houd je hieraan.

Tip 4: shop bij een veilige webwinkel

De meeste webwinkels in Nederland zijn betrouwbaar en veilig. Helaas is dit niet bij 100 procent van de webwinkels het geval. Ook op Cyber Monday zijn er frauduleuze webwinkels actief die consumenten op proberen te lichten. Controleer goed of je bij een veilige en betrouwbare webwinkel aan het shoppen bent en je voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Om te controleren of een webwinkel veilig en betrouwbaar is check je de volgende zaken:

 • Het KvK-nummer van de webwinkel.
 • De contactpagina van de webwinkel. Is het gemakkelijk om contact op te nemen?
 • De contactgegevens van de webwinkel. Worden deze gegevens gedeeld?
 • De reviews over de webwinkel. Zijn deze positief?
 • De social media pagina’s van de webwinkel.
 • De keurmerken van de webwinkel.
 • De retourvoorwaarden van de webwinkel.
 • De Algemene Voorwaarden van de webwinkel.

Tip 5: vergelijk deals met elkaar

De ene webwinkel heeft andere deals dan de andere online shops. Door aanbiedingen met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf de beste deal. En dit is interessant, want met de beste deal bespaar je nog meer geld op Cyber Monday.

Tip 6: Blijf up to date omtrent aanbiedingen

Schrijf je in voor nieuwsbrieven en/of volg social media kanalen van (web)winkels. Via deze kanalen worden de aanbiedingen en deals als eerste gepresenteerd en kun je direct profiteren van de korting.

Tip 7: Denk vooruit

Denk ook aan aanbiedingen die je eventueel in de zomer nodig hebt. Denk dus vooruit. Het bespaard je enorm veel geld als je goedkope seizoensproducten kunt vinden die je over enkele maanden kunt gebruiken.