Wanneer is Black Friday?

Wanneer is Black Friday 2019? Dat is goed om te weten als je op Black Friday lekker wil shoppen. Wat velen niet weten, is dat Black Friday niet ieder jaar op dezelfde dag valt.

Black Friday valt namelijk op de dag na Thanksgiving Day. Thanksgiving wordt ieder jaar op de vierde donderdag van november georganiseerd, oftewel ieder jaar op een andere datum. Dit betekent dat Black Friday ook ieder jaar op een andere datum valt. Wel valt Black Friday altijd op een vrijdag.

Op deze pagina zetten we de data van Zwarte Vrijdag voor de komende jaren voor je op een rijtje. Zet deze data alvast in je agenda en je weet zeker dat er geen enkele Black Friday sale aan je voorbij gaat de komende jaren.

Wanneer is Black Friday 2019?

Thanksgiving Day valt in 2019 op donderdag 28 november. Black Friday valt één dag na Thanksgiving Day, oftewel op vrijdag 29 november. Dit betekent dat je op vrijdag 29 november 2019 met flinke korting kunt shoppen.

De komende jaren valt Black Friday op de volgende data:

  • Black Friday 2020: vrijdag 27 november 2020.
  • Black Friday 2021: vrijdag 26 november 2021.
  • Black Friday 2022: vrijdag 25 november 2022.
  • Black Friday 2023: vrijdag 24 november 2023.

Wanneer is Black Friday in Nederland? Altijd voor de feestdagen!

Zwarte Vrijdag valt in Nederland altijd voor Sinterklaas en Kerst. Dit brengt een groot voordeel met zich mee, want dit betekent dat je op Black Friday met flinke korting Sinterklaas- en/of Kerstinkopen kunt doen.

Of je nu Sinterklaas viert met cadeaus of ieder jaar cadeautjes onder de kerstboom legt: het is interessant om jouw inkopen op Black Friday te doen. Op deze manier bespaar je namelijk tientallen tot honderden euro’s op de Sinterklaas- of Kerstinkopen, terwijl je jouw dierbaren toch de allerleukste presentjes kunt geven.

Welke winkels doen er mee aan Black Friday?

Enkele jaren geleden was Zwarte Vrijdag nog niet zo groot in Nederland. Tegenwoordig is dit wel anders. In 2018 deed bijna iedere (web)winkel in Nederland mee met Black Friday. Niet alleen grote winkelketen organiseerden aantrekkelijke Zwarte Vrijdag acties, ook kleine retailers lieten dit event niet aan zich voorbij gaan.

Enkele populaire (web)winkels die ook de komende jaren meedoen met Black Friday, zijn Mediamarkt, Bol.com, De Bijenkorf, H&M, Hudson’s Bay en Coolblue. Vrijwel alle grote én kleine retailers in ons land doen met Black Friday mee.