Wat is Black Friday?

Wat is Black Friday? Veel mensen weten het antwoord op deze vraag wel, maar anderen hebben geen idee dat ‘zwarte vrijdag’ nu precies inhoudt. Zij horen de term ‘Black Friday’ steeds vaker voorbij komen, maar weten niet zo goed wat de woorden betekenen. Hoor jij ook bij deze groep? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je wat Black Friday precies is.

Wat is Black Friday 2019 in Nederland?

Op de vierde donderdag van november vieren de Amerikanen Thanksgiving Day. Deze dag staat in het teken van lekker eten, gezelligheid en samenzijn met de familie.

Op de dag na Thanksgiving Day starten veel Amerikanen met de kerstinkopen. Om zo veel mogelijk mensen naar de winkels te trekken, werd vele jaren geleden Black Friday georganiseerd. Deze dag valt op de dag na Thanksgiving Day, ofwel de vierde vrijdag van november.

Op Black Friday verkopen (web)winkels hun producten met zeer aantrekkelijke kortingen. Omdat de kortingen erg hoog zijn, gaan veel Amerikanen op Black Friday naar de winkel. Black Friday is zelfs zo groot geworden, dat het vandaag de dag een officiële vrije dag is bij veel Amerikaanse bedrijven.

Enkele jaren geleden werd Black Friday voor het eerst in Nederland georganiseerd. In het begin was het event nog niet zo groot. Tegenwoordig is dit wel anders. Bijna alle Nederlandse (web)winkels doen vandaag de dag mee met Black Friday. Dit betekent dat je op de dag na Thanksgiving Day niet alleen goed kunt shoppen in Amerika, maar ook in Nederland.

Black Friday vs. Cyber Monday

Black Friday valt op de vrijdag na Thanksgiving Day. Op deze dag geven zowel fysieke winkels als online winkels flinke korting op hun producten.

Cyber Monday valt op de maandag na Thanksgiving Day. Zoals de naam van dit event al verklapt, doen aan Cyber Monday enkel webwinkels mee. Dit betekent dat je op Black Friday zowel in fysieke winkels als online met korting kunt shoppen. Op Cyber Monday doe je dit alleen online.

Wanneer is Black Friday 2019?

Black Friday valt altijd op de dag na Thanksgiving. Thanksgiving valt op de vierde donderdag van november. Dit betekent dat Black Friday op de vierde vrijdag van november valt. In 2019 wordt Black Friday op vrijdag 29 november georganiseerd.

Ook de volgende edities van Black Friday kun je alvast in je agenda zetten:

  • Zwarte Vrijdag 2020: vrijdag 27 november 2020.
  • Black Friday 2021: vrijdag 26 november 2021.
  • Zwarte Vrijdag 2022: vrijdag 25 november 2022.
  • Black Friday 2023: vrijdag 24 november 2023.

Voordelen van Black Friday

Op Black Friday winkel je met flinke korting. Door van een of meerdere aanbiedingen te profiteren op Black Friday, kun je tientallen tot honderden euro’s besparen.

Je kunt leuke dingen kopen voor jezelf, maar ook voor een ander. Black Friday is bijvoorbeeld ook ideaal voor de Sinterklaas- en Kerstinkopen. En omdat steeds meer (web)winkels meedoen met Black Friday, is het aanbod met afgeprijsde producten erg groot. Wat je ook wil kopen: je kunt het met korting aanschaffen op Black Friday.